Schetsen van mijn werk 4

Een kijkje achter de schermen.

Wat ik doe voordat jullie iets kunnen zien.

Nadat een beeld klaar is komt de volgende klus. Fotograferen en teksten schrijven voor de website. Mijn werkstuk bepaalt waar de fotoshoot is. Het atelier, de tuin, de woonkamer en zelfs de wc kan hiervoor dienst doen. Meubels worden verschoven, planken en doeken geselecteerd om te dienen als achtergrond. Na het fotograferen van mijn Taurus ging alles weer terug op zijn plaats. Terwijl ik even later op de bank zit schijnt het herfstzonnetje door het glas-in-loodraam. Moeder natuur trakteert!

Het schrijven van teksten lijkt op het verzamelen en verschuiven van spullen voor een

fotoshoot. De werkstukken moeten worden opgemeten. De beschrijvingen zijn vaak tecomplex dus streep ik veel weg. Al met al een tijdrovende, maar ook een belangrijke klus. Het zorgt dat andere kunnen zien wat ik doe. Het dwingt me ook om naar mijn eigen werk te kijken, waardoor ik inzicht krijg in wat me drijft. Met het doorstrepen van woorden ruim ik eigenlijk ook de wirwar van ideeën in mijn hoofd op. Met zo'n uitzicht op de tuin is het werken op mijn laptop helemaal geen straf.