Bewaren van materialen

Waar laat je al het materiaal dat je vind in containers?!

In de tuin bijvoorbeeld!

Wie mij een beetje kent, weet dat ik niet voorbij een container kan lopen zonder erin te kijken. Ja, ik ben heel nieuwsgierig wat dat betreft. Toch heeft het ook te maken met duurzaamheid. Ik heb materialen nodig om iets te kunnen maken. Steen, hout, goud en zilver worden gewonnen in de natuur. Elke vorm van mijnbouw heeft een negatieve invloed op de natuur er omheen. Ook als het hout komt uit duurzaam beheerde bossen, verliezen allerlei dieren en insecten hun habitat. Ik probeer daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van materiaal dat ik vind in mijn omgeving. Regelmatig loop ik daarom

met een stevige steekwagen naar een container in onze buurt. Zo vond ik marmer dat gebruikt was als vensterbank en stukken Naamse steen. Op dit moment heb ik geen idee wat het gaat worden. Tot dat idee er is heb ik het naast een stoel in de tuin opgestapeld. Zo kan ik het al gebruiken als tafeltje voor mijn beker, terwijl ik geniet van het lezen in een goed boek. (boek over Jannis Kounellis door Gloria Moure) Tegen de tijd dat het marmer verwerkt word, zoek ik een goed thuis voor de insecten die er in de tussentijd een fijne schuilplek van maken.