Schetsen van mijn werk 1

Hoe vondsten en kunst inspireren

Als klein meisje ging ik al met mijn ouders en broertje naar galeries, musea, oude gebouwen en kerken. Door mijn opleiding aan de kunstacademie kan ik nog meer genieten van de kunst die ik overal ga bekijken. Inmiddels heb ik een verzameling catalogi en andere kunstboeken. In plaats van tv-kijken blader ik liever in mijn kunstboeken.

In mijn atelier puzzel ik met materialen en voorwerpen. Meestal heb ik een idee of een

gevoel dat ik probeer te vangen in een vorm. Ideeën een vorm geven is een proces van dagen, weken soms maanden. Vaak is iets al interessant om naar te kijken, maar mist het nog iets. In dit geval kreeg ik een associatie met het schilderij Las Meninas van Diego Velázquez (1599 - 1660) Daarna kwam het proces in een stroomversnelling, want ik kon gericht zoeken naar wat ik moest toevoegen om van een figuurtje een object te maken.