Schetsen van mijn werk 2

Een eigenwijs muisje

Onze hond moet regelmatig op mij wachten omdat ik een stuk ijzer, tegel of steen moet uitgegraven tijdens onze wandelingen. Mijn vondsten gebruik ik op verschillende manieren. In dit geval zag ik in de vorm van dit stuk ijzerdraad meteen een nieuwsgierig onderzoekend wezen. Ik heb het min of meer gebruikt zoals ik het gevonden heb en de tinnen kop en pootjes eraan gegoten. Uit mijn verzameling oud ijzer komt het staartje van prikkeldraad dat ik een andere keer had gevonden.

Het tin giet ik in vormzand, ook wel Delftse klei genoemd. In het vormzand heb ik eerst een holte voor de kop gevormd. Daarna steek ik de ijzerdraad in het zand zodat het tin

direct aan het ijzer vast gegoten wordt. Daarna vijl ik het tin verder in vorm. De pootjes zijn op dezelfde manier gemaakt.

Het tin dat ik gebruik is van tinnen borden van de kringloopwinkel. Door dit tin te hergebruiken probeer ik het milieu minder te belasten. Het verzamelen van het oud ijzer is een echte verslaving, waarvan de natuur een klein beetje schoner wordt. Het beukenhout is een afvalstuk van een van onze projecten. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van afgedankte materialen hoeft er minder nieuw materiaal geproduceerd te worden en dat spaart het milieu.