Dank je wel Thea

Gisteren is een van mijn dierbaren overleden. Over enkele maanden zou ze 98 geworden zijn. Ze had een groot hart vol van liefde voor de natuur en de mensen. Een fabelachtige goede verteller en ze was bovenal heel erg wijs. Toen mijn serie broches Beloved memories klaar was ben ik haar gaan bezoeken en was zij de eerste die ze mocht zien. Nadat ik op vrijdag de eerste prijs gewonnen had bij de Jewelry Award, ging ik op zaterdag apetrots aan haar vertellen dat "wij" gewonnen hadden.

Vaak nam ik bloemen uit mijn tuin mee als ik haar ging bezoeken. Die vond ze veel mooier dan die uit de winkel. Ze deden haar denken aan haar eigen tuin vroeger. Normaal gesproken fotografeerde ik de bosjes bloemen niet, maar toevallig die ene keer wel. Die keer dat ik vertelde dat we gewonnen hadden en dat onze laatste ontmoeting zou worden. Het is een groot gemis voor mij, maar een nog veel groter gemis voor haar lieve familie.