Beloved memories #5 geeft vorm aan mijn gevoelens voor mijn oma's hartsvriendin.

 

Hun vriendschap begon toen ze vier jaar oud waren en eindigde 75 jaar later met het overlijden van mijn oma. Zij werd in de familie aangesproken met tante en was bijzonder gesteld op mijn vader. Na het overlijden van mijn vader vonden we troost bij elkaar en zo raakte zij bevriend met de derde generatie van onze familie. Ik bewonder haar om haar wijsheid en tevredenheid en ik prijs me gelukkig dat ik de kans heb gehad om onze eerste prijs bij de Jewelry Award met haar te kunnen delen. Twee weken later is ze plotseling overleden. Het blijft een groot gemis.

Deze broche is één van de vijf broches uit de serie Beloved memories, waarmee ik de eerste prijs gewonnen heb bij de Jewelry Award 2017 voor ontwerp en vakmanschap. Het thema voor de Jewelry Award wijzigt elk jaar en was in 2017 Precious.

Voor mij staat Precious voor de wijsheden, aanmoedigingen, adviezen en liefde die ik gekregen heb in mijn leven. Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. De broches geven elk vorm aan het gevoel dat ik bij één dierbare heb en de levenswijsheid die bij diegene hoort. Door de broches te presenteren als ware het een groep fotolijstjes wil ik het gevoel versterken dat het om mijn dierbaren en herinneringen gaat.

Het kobalt serpentine heb ik zelf geslepen en de standaard heb ik met de hand gemaakt.

Op mijn BLOG staat het in memoriam Dank je wel Thea voor deze bijzondere vrouw.

broche Beloved memories #5

2017

one of a kind

sterling zilver, kobalt serpentine, broche speld van staal

gepresenteerd op een standaard van eikenhout en linnen

 

broche:

merktekens  925 - meesterteken

hoogte  57 mm

breedte  57 mm

diepte  12 mm

 

standaard:

hoogte  102 mm

breedte  102 mm

diepte  47 mm

 

privé collectie Saskia Tossaint