Diamond Grading 1

Naar Antwerpen voor een cursus diamond grading

Iets meer dan een jaar nadat ik de eerste prijs had gewonnen bij de Jewelry Award 2017, ging ik naar Antwerpen om mijn eerste prijs te gaan verzilveren. De Diamond Grading cursus startte op 1 oktober en duurde 3 weken. Door de week sliep ik in een hotel in Antwerpen en in de weekenden ging ik met de trein terug naar huis. Ik genoot van de treinreis vanwege het prachtige landschap dat voorbij trok en het gemak van een korte wandeling van het centraal station naar HRD. In mijn Nederlandstalige cursus zaten maar 4 studenten. We kregen elk een vaste werkplek met een eigen microscoop, een gereedschapsset, een cursusboek, een heleboel diamanten om mee te oefen en werden

begeleid door een fantastische docent. Het plaatsen van een diamant onder de microscoop, was veel moeilijker dan dat ik had dacht. Toch kregen we dat alle vier snel onder de knie. Het interpreteren van wat je allemaal kunt zien aan een diamant onder de microscoop kostte daarentegen 3 weken. Op mijn wandelingen van en naar het hotel en de HRD kwam ik elke dag langs het centraal station. Na een dag in een donker klaslokaal gekeken te hebben naar fonkelende diamanten, kon ik meer nog dan normaal genieten van het avond zonnetje.