Duurzaam ondernemen 1

Een afgedankte bankschroef opknappen

Een echte bijdrage of greenwashing?

Als kind leerde ik: verbeter de wereld begin bij jezelf. Het past bij mij als maker en dromer om iets doen om de wereld te verbeteren. Ik hoop dat ook anderen zien dat iets geen afval, maar bruikbaar materiaal en gereedschap is. Daarom deel ik hier mijn praktische oplossingen. Natuurlijk is een deel van het recyclen en opknappen voortgekomen uit een gebrek aan middelen. Iets opknappen dat een ander weg doet is goedkoper dan nieuw kopen. Tegelijkertijd leerde het me dat dingen die met oog voor

kwaliteit zijn gemaakt veel langer meegaan. Met kruipolie, liefde en tijd heb ik deze afgedankte bankschroef weer nieuw leven ingeblazen. Als mijn laarzen niet meer te repareren zijn bewaar ik de leren schachten. Van dat leer heb ik met magneetstrips een afneembare bescherming gemaakt voor mijn bankschroef. Zo kan ik kwetsbare materialen klemmen zonder ze te beschadigen. Materialen langer gebruiken bespaart op het produceren van nieuwe materialen en op het ontstaan van afval.