Schetsen van mijn werk 7

Cadeau voor een zoon die Abraham ziet

Momenten waarop je herinneringen deelt en nieuwe  maakt

Een zoon die 50 wordt is een feest en een speciaal cadeau waard. Met het ouder worden ervaar ik dat de dingen van waarde vooral je herinneringen zijn. Momenten die ik deelde met wie me lief zijn. Samen eten en drinken is vaak onderdeel van het samenzijn. Voor een jarige die dol is op espresso en een prachtig espressoapparaat heeft heb ik deze lepels ontworpen. Op de foto's zie je de test lepels van messing plaat en de twee bewerkingen die de Argentium plaat ondergaat. De plaat is deels gesmeed en gepolijst. Daarna is de plaat gevouwen en deels gematteerd. Het vouwen van de 

plaat luistert erg nauw. Wanneer de vouw niet goed in het midden zit ontstaat er een gekke bocht die niet gecorrigeerd kan worden. De doos waarin de lepels bewaard worden is gemaakt van ruw kersenhout dat ik verzaagd heb. Het heeft twee compartimenten, waardoor het in tweeën gezaagd kan worden. Voor de beide zonen van de jarige ontstaat zo te zijner tijd een eigen doosje met 5 lepels en een mooie herinnering aan hun vader en het verjaardagsfeest. Vandaar de titel 50/50.