Een ring voor een Fransman

Maak je sieraden voor vrouwen of mannen?

Een vraag waar ik nog nooit bij stil heb gestaan

Toen ik iemand vertelde dat ik blij was dat ik een van mijn ringen in een kloeke herenmaat had verkocht, kreeg ik bovenstaande vraag. Bij het ontwerpen van een sieraad ben ik bezig met het zoeken naar vormen die tot de verbeelding spreken. Of de drager van een sieraad een vrouw of een man is, of iemand die zich geen van beide voelt, speelt voor mij bij het ontwerpen geen rol. Uit praktisch oogpunt maak ik de ringen op mijn maat. Zo kan ik uitproberen of een ring draagbaar is en mezelf als

fotomodel gebruiken. Het kwam dan ook als een verrassing toen ik een verzoek kreeg om een ring in een herenmaat te maken. De bonus was dat deze man, net als ik, houdt van het werk van de Spaanse kunstenaar Eduardo Chillida. Omdat hij in Parijs woont en ik in Maastricht, hadden we contact via e-mail. Daardoor kostte het bepalen van de ringmaat meer moeite, maar het is gelukt. Geprint en gegoten in Duitsland en afgewerkt in Nederland, vond het een thuis in Frankrijk.