Schetsen van mijn werk 6

Recycling in de praktijk

Hoe verschillende vondsten samen komen

In mijn atelier verzamel ik mijn vondsten. Er zijn verschillende soorten vondsten. Een van de soorten is de categorie ruw materiaal. Stukken hout uit een container. Neutraal van vorm en geschikt om te gebruiken voor een mal bijvoorbeeld. Er zijn ook vondsten, die direct een beeld bij mij oproepen. Die liggen gesorteerd in bakjes of bakken. Baksteen bij baksteen, ijzer bij ijzer enz. Ook zijn er doosjes waarin vondsten liggen die bij elkaar horen. Niet samen gevonden, maar dingen waarvan ik het gevoel heb dat ze samen horen.

Op de linker foto zie je de inhoud van zo'n doosje. De middelste foto's zijn voorbeelden

van wat ik ruw materiaal noem. Restanten van elektriciteitsdraad die overblijven bij verlichtingsklussen. Bruikbaar materiaal gevonden in een container een paar straten verderop. In die container zat ook een stuk baksteen met verontreiniging. Een twijfelgeval. Niet direct een steen die een beeld opriep. Misschien wel geschikt om pigment van te maken, omdat er een bijzondere verkleuring in zit. Uiteindelijk is het de basis van mijn muurbloem. Van twijfelgeval naar een basisplaats. Net als in het gewone leven.