International Summer Academy 1

Edelstenen slijpen in Idar Oberstein

Door mijn opleiding als beeldhouwer vind ik het heel fijn om mijn eigen stenen te slijpen. Tot nu toe heb ik stenen gebruikt die vooral bij beeldhouwen gebruikelijk zijn. Dat soort stenen zijn eigenlijk niet geschikt voor het gebruik in sieraden. Ik droomde er al lang van om edelstenen te leren slijpen. De International Summer Academy in Idar-Oberstein bood de mogelijkheid om mijn droom uit te laten komen. De workshop Cut, Grinding and Polishing gegeven door Alexander Friedrich heeft mijn stoutste dromen overtroffen. Door het grote vakmanschap van Alexander, maar ook al de mensen achter

 de schermen zoals het kookteam, die mij en de andere deelnemers hebben verwent met hun heerlijke maaltijden, de organisatie en natuurlijk de andere deelnemers was het een onvergetelijke week. Op de foto's de transformatie van een ruw stuk Girasol, een bijna kleurloos, doorzichtig edelopaal met blauwachtige lichtschijn, naar een gepolijst stuk met gravering aan de onderkant.