Geslepen in Idar-Oberstein

 

In de zomer van 2018 heb ik deelgenomen aan de workshop Cut, Grind and Polish onder leiding van Alexander Friedrich onderdeel van de International Summer Academy in Idar-Oberstein.

De steen in deze twee vingerring, heb ik geslepen uit blue lace agaat, ook wel Chalcedon genoemd. Het patroon in de steen is zo mooi dat ik het zonde vond om hem te verstoppen in een zetkast. Om het patroon nog meer tot zijn recht te laten komen heb ik de zijdes van de steen extra hoog gemaakt. De steen roept bij mij de associatie op met bruisend, borrelend en kolkend water. Wanneer ik luister naar Miles Davids nummer All Blues, dan roept dat bij mij eenzelfde gevoel op, vandaar de titel.

Om de steen te kunnen laten rusten tussen de middelvinger en de ringvinger heb ik hem bevestigd op een "H" gemaakt uit massief zilver. Om ook van de schoonheid van de steen te kunnen genieten als je hem niet draagt heb ik een sokkel gemaakt van beukenhout.

Het was een geweldige introductie in de techniek van het stenen slijpen en ik heb alle gereedschappen in het atelier kunnen uitproberen. Een week waarin ik heel veel geleerd heb en fantastische mensen heb ontmoet!

Over mijn verblijf in Idar-Oberstein heb ik de BLOG International Summer Academy 1, International Summer Academy 2 en International Summer Academy 3 geschreven.

All blues ring

2018

one of a kind

sterling zilver, blue lace agaat / chalcedon

de sokkel is van beukenhout met sterling zilveren zegel met meesterteken

 

ring:

merktekens  925  /  meesterteken

hoogte  34,5 mm

breedte  37,5 mm

diepte  27 mm

 

sokkel:

hoogte 55 mm

breedte  51,5 mm

diepte  43 mm

 

Neem gerust contact met me op voor meer details. contact