Kidoesj beker als cadeau voor de Bar Mitswa van FF in opdracht van zijn opa

Je krijgt de helft van je genen van elk van je ouders. In je kindertijd vertellen mensen om je heen je hoe je op je ouders lijkt. Deze kleinzoon heeft ook twee oudere broers om mee vergeleken te worden. Ondanks de overeenkomsten zijn we allemaal onze eigen unieke mix. We zijn allemaal op zoek naar wat we kunnen, willen en zijn.

De vorm van drie samengesmolten cilinders verwijst naar de twee bronnen van genen, waaruit de grote cilinder groeit met een onbekende mix van een deel van de oorspronkelijke genen.

Deze beker is 3D geprint in was, waarna het wasmodel met de klassieke verloren was methode in zilver is gegoten. Met dank aan Horbach Idar-Oberstein voor het vakmanschap waarmee ze dit moeilijke ontwerp hebben gegoten. De afwerking van de beker doe ik met de hand.

 

Meer info over werkproces staat in mijn BLOG bericht Schetsen van mijn werk 9

Betekenis Kidoesj beker

Een traditionele kidoesj beker is gemaakt van goud of zilver en prachtig gedecoreerd en/of gegraveerd met namen of Thora teksten. Kidoesj bekers worden op vrijdagavond aan het begin van de Sjabbat maaltijd gevuld met wijn of druivensap. Kidoesj betekent letterlijk heiliging en met het uitspreken van gebeden en bijbehorende rituelen wordt een gewone maaltijd tot een religieuze handeling.

Kidoesj beker FF

2023

one of a kind

sterling zilver

 

merktekens  meesterteken

hoogte  85 mm

diameter  50 mm

 

privé collectie

 

Neem gerust contact met me op voor meer details. contact