ketting gemaakt van drie bewerkte gevonden bakstenen en messing kommetjes

Met dit werk reageerde ik op een open oproep van AGC - Associazione Gioiello Contemporaneo en ik ben erg dankbaar dat ik ben geselecteerd voor de17e editie van Devotional Jewellery.

 

Als metafoor voor het menselijk leven wordt een onvolmaakte draad van messing het levenspad waarlangs stenen glijden, die de kindertijd, volwassenheid en ouderdom voorstellen. Het sterven voltooit de cyclus van het leven en verbindt onlosmakelijk het begin en het einde van het leven. Verlies staat voor mij voor het onvermogen om nieuwe herinneringen te creëren met overleden dierbaren.

Ik vind troost in de kostbare herinneringen aan de twee levensfasen van mijn dierbare, waarvan ik deel heb uitgemaakt. De halve bollen symboliseren het deel dat mijn geliefde heeft aan onze gedeelde herinneringen.

De bakstenen verwijzen naar het geloof van mijn dierbare in God die Adam uit de aarde schiep.

De mens gebruikt al messing sinds de prehistorie. De warme kleur van messing verwijst naar de waarde en schoonheid van het gewone in het leven.

De video toont de betekenis van de doos die onderdeel is van het werk. Vaak is het zo dat we met veel zorg en liefde een overleden dierbare te ruste leggen in een kist. We plaatsen iemand ook vaak liefdevol op een voetstuk. De kist verbeeldt deze beide gevoelens van koesteren en trots.


Meer info over deze tentoonstelling staat in mijn BLOG berichten Geselecteerd voor de tentoonstelling Devotional Jewellery en Dankbaar met de selectie voor Devotional Jewellery en Beelden van de tentoonstelling Devotional Jewellery.

ketting When nothing can be added

€ 425,00

ketting When nothing can be added

€ 425,00

2021

One of A Kind

gerecycelde bakstenen, messing

merkteken meesterteken

hoogte 265 mm

breedte 210 mm

diepte 27 mmNeem gerust contact met me op voor meer details. contact