Hoe ga je om met de diagnose dementie bij een dierbare?

Ik geef mijn gevoel vorm door deze broche te maken. Mijn moeder heeft dementie. Ik zie haar worstelen met het verlies van zichzelf en haar angst voor de toekomst. Ze vindt zichzelf niet meer van waarde. Vandaar dat de vraag bij me opkomt of je zelf mag beslissen of je leven compleet is.

Heb jij hier wel eens over nagedacht? Weten je dierbaren wat ze moeten beslissen als je niet meer voor jezelf kunt spreken?

Ik wil niemand mijn mening opdringen over zoiets persoonlijks. Ik wil wel bewustzijn creëren. De titel van de broche vraagt niet alleen of ingrijpen illegaal is vanwege maatschappelijke wetten of religie. Ik vraag me ook af of ik over deze kwestie durf te beslissen.

Marmer is altijd populair geweest bij beeldhouwers om menselijke figuren mee te maken. Het materiaal en de golvende vorm van de broche verwijzen naar het lichaam. De scherpe, rechte, gepolijste kant staat voor menselijk ingrijpen. Het Argentium zilver vertegenwoordigt een neutraal standpunt, omdat het niet zwart wordt na verloop van tijd.

Meer info over werkproces staat in mijn blog bericht Schetsen van mijn werk 8 en de expositie tentoonstelling Anatomy of decisions

Can I ? broche

€ 315,00

Can I ? broche

€ 315,00

2023

one of a kind

gevonden marmeren tegel, argentium zilver, stalen pin

 

merktekens meesterteken 

hoogte  40 mm

breedte  62 mm

diepte  13 mm

 

De open call van Ariel Lavian My Body, My Decision was de aanleiding om deze broche te maken. Deze broche was onderdeel van de expositie Anatomy of decisions bij Beita Gallery Jerusalem, Israël.

 

Neem gerust contact met me op voor meer details. contact