Als tiener maakte ik kleine objecten van allerlei materialen.

Op zoek naar publiek werden mijn objecten draagbaar en zo ontstonden mijn eerste armbanden en broches. Tijdens mijn 1e graads docentenopleiding handvaardigheid aan de kunstacademie in Maastricht groeide mijn kleine objecten uit tot beeldhouwwerken. Na mijn studie heb ik bij een museum gewerkt en ben ik door een toeval lichtplanner geworden. Het maken van een lichtplan is een dynamisch en creatief proces, waarbij verschillende disciplines samen werken met een dwingende deadline. Een hele uitdaging, maar ook zeer bevredigend.

Een paar jaar geleden begon er iets te knagen.

De behoeft om aan mijn gevoelens en herinneringen vorm te geven werd steeds sterker en ik ging een cursus edelsmeden volgen. Ik werd opnieuw verliefd op het maken van sieraden en maakte van mijn kelder een atelier en ging een dagopleiding goudsmeden volgen om mijn technische vaardigheden te verbeteren.

De puzzelstukjes zijn op hun plaats gevallen.

Nu kan ik mijn liefde voor architectuur, techniek, computertekenen en 3D printen combineren met het werken in verschillende materialen, ambachtelijke technieken en mijn liefde voor de natuur. Het verhaal dat ik wil vertellen maakt dat iets een sieraad, object, beeld of een hybride vorm wordt

Edelmetalen en edelstenen, maar ook alle andere materialen zijn helaas niet groen.

Bij het ontginnen van edelmetalen, edelstenen en alle andere materialen ontstaat ernstige schade aan het landschap. Daarom kies ik bewust voor herbruikbare en gerecyclede grondstoffen. Daarnaast probeer ik in mijn atelier zo min mogelijk afval te produceren en zo ik het milieu zo veel mogelijk te ontzien. In mijn BLOG hoop ik anderen te inspireren met de manier waarop ik dit in de praktijk breng.