Bloggen als kunstenaar? 2

Wat deel je in een blog?

Kennis en ervaring

Afwegen wat je wel en niet deelt is heel persoonlijk. Ik kijk naar wat ik interessant vind van iemand die mij boeit. Zo kijk ik heel graag naar foto's van ateliers. Volgens mij niet alleen vorm van voyeurisme, maar het is ook informatief. Er zijn vaak handige oplossingen te zien. Hoe je iets op kunt bergen of een stuk gereedschap kunt maken van iets dat je al in huis hebt. Vandaar dat ik op mijn homepage een foto van mijn atelier gezet heb.

Kennis en ervaring delen is waardevol, want ik zoek vaak naar informatie over hoe je iets kunt doen. Kijk naar sites als Pinterest en YouTube en je weet dat ik niet de enige ben op zoek naar gratis informatie. Daarmee zeg ik niet dat je jouw kennis en ervaring altijd gratis moet delen, want je hebt geld en tijd geïnvesteerd om te komen waar je nu bent. Ik weet dat er met het geven van informatie geld verdient kan worden door je bijvoorbeeld te laten sponsoren. Zelf heb ik daar niet voor gekozen. Misschien komt het door mijn docentenopleiding, dat ik anderen wel wil helpen om een stukje verder te 

komen in hun proces. Zelf heb ik ook veel gehad aan de tips van anderen en zo geef ik het stokje door.

Iets van jezelf

Je hebt het vast wel eens ervaren. Bij het hardop uitspreken van een vraag schiet het antwoord op de vraag je plotseling te binnen. Voor mij werkt het schrijven over waar ik mee bezig ben ook zo. Dat kan natuurlijk in de vorm van een dagboek, maar ik kan de discipline daarvoor niet opbrengen. Bloggen zorgt voor een stuk structuur om mijn gedachten op papier te zetten en heeft als extra dat het anderen mogelijk maakt om mijn proces te volgen. Niet alle gedachten die ik opschrijf gebruik ik als blog. Sommige dingen zijn nog niet duidelijk genoeg of te persoonlijk. Ik wil wel laten zien wie ik ben, maar ik hoef niet alles met bekende en onbekende mensen te delen.