tentoonstelling DE VAN DEL MAC

In het kader van de Brussels Jewellery Week 2024

van 25 april tot 25 mei 2024 te zien bij NOJ galerie in Brussel

Met deze expositie neemt de galerie deel aan de Be.TOUR, een subevenement van de BJW. Voor hun Open Call vroegen ze kunstenaars om een hedendaagse variant van de zegelring te maken. Een zegelring die laat zien wie je bent. Mijn ring verwijst naar de niet aflatende bron van ideeën en gedachten in mijn hoofd - tegelijkertijd een zegen en een vloek en een kenmerk van mijn syndroom van Asperger. Verborgen in een ruimte onder de steen zitten kleine stukjes messing. Als ze bewegen, maken ze geluid en vertegenwoordigen ze de gedachten die door mijn hoofd rondtollen.

De zegelring wordt tegenwoordig als ouderwets en oubollig gezien. In vroeger tijden was het een statussymbool. Naast een toevoeging aan je naam was het een onmisbaar object wanneer je tot de adelstand verheven werd. De curatoren, Aurore de Heusch en Diederick van Hovell, heeft het overigens behaagd om mij te verheffen. Vanaf 25 april mag ik de toevoeging Mc gebruiken. Niet gek hè, Saskia Mc Tossaint 😉. Nieuwsgierig naar wat nog meer geselecteerd is? Kijk eens bij @de.van.del.mac op Instagram.

De ring is onderdeel van mij project Pebbles Are a Girl's Best Friend.