Schetsen van mijn werk 5

Een eindproduct is een opeenstapeling van elementen

Een selectie van de vele stappen tijdens het werkproces voor de chanoekia voor IM

Het verwerken van verschillende materialen vind ik een fijne uitdaging. Elk materiaal heeft zijn karakter met voordelen en beperkingen. Zilver is hard, maar kan omgesmolten worden als het eindresultaat niet naar wens is. Hout is zachter, maar een stuk dat te kort wordt afgezaagd kan niet onzichtbaar verlengd worden. Zo'n blokje eindigt bij mij niet in de afvalbak, maar in een doos. Allerlei andere stukjes wachtten daarin op een nieuwe kans. Zo bewaar ik ook de afgeknipte schachten van mijn laarzen.

Het is heel fijn leer en ik heb vaak maar kleine stukjes nodig. Om de Argentium kaarshouders te beschermen voor krassen, heb ik in de uitsparing van de houten delen, reepjes van dit leer hergebruikt. Om ze mooi in verstek te kunnen snijden is een scharnieranker heel handig. Mijn juweliersgereedschap doet ook dienst als leerbewerkingsgereedschap.