Beloved memories #2 geeft vorm aan mijn gevoelens voor de nicht van mijn vader.

 

Zij bleef als enig kind achter, nadat haar 2 jaar jongere zusje op 8-jarige leeftijd verongelukte. Haar zusje rende voor hun ouderlijk huis de bal achterna en kwam onder een vrachtauto terecht. Ik heb altijd het gevoel gehad dat mijn vaders nicht voor twee mensen goed wilde doen in het leven. Haar tragische verlies heeft mij bewust gemaakt van mijn enorme rijkdom. Ik ben de gelukkige zus van een fantastische broer.

Deze broche is één van de vijf broches uit de serie Beloved memories, waarmee ik de eerste prijs gewonnen heb bij de Jewelry Award 2017 voor ontwerp en vakmanschap. Het thema voor de Jewelry Award wijzigt elk jaar en was in 2017 Precious.

Voor mij staat Precious voor de wijsheden, aanmoedigingen, adviezen en liefde die ik gekregen heb in mijn leven. Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. De broches geven elk vorm aan het gevoel dat ik bij één dierbare heb en de levenswijsheid die bij diegene hoort. Door de broches te presenteren als ware het een groep fotolijstjes wil ik het gevoel versterken dat het om mijn dierbaren en herinneringen gaat.

Het albast heb ik zelf geslepen en de standaard heb ik met de hand gemaakt.

broche Beloved memories #2

2017

one of a kind

sterling zilver, blauw albast, broche speld van alpaca

gepresenteerd op een standaard van eikenhout en linnen

 

broche:

merktekens  925  /  meesterteken

hoogte  36 mm

breedte  93 mm

diepte  14 mm

 

standaard:

hoogte  115 mm

breedte  120 mm

diepte  47 mm

 

privé collectie Saskia Tossaint