Betekenis Kidoesj beker

Een traditionele kidoesj beker is gemaakt van goud of zilver en prachtig gedecoreerd en/of gegraveerd met namen of Thora teksten. Kidoesj bekers worden op vrijdagavond aan het begin van de Sjabbat maaltijd gevuld met wijn of druivensap. Kidoesj betekent letterlijk heiliging en met het uitspreken van gebeden en bijbehorende rituelen wordt een gewone maaltijd tot een religieuze handeling.

Kidoesj beker als cadeau voor de Bar Mitswa van JF in opdracht van zijn opa.

In het ontwerp van deze beker houden de initialen JF de kelk vast, zoals je in je handen een kostbaar voorwerp draagt. De letters dragen, koesteren en beschermen het geloof, zoals JF dat doet. Wanneer de beker gedurende de week op zijn kop staat, dan staan de initialen JF boven op een berg, die staat voor de voorouders, op wiens erfenis verder wordt gebouwd. Een gegeven dat voor ieder van ons geldt.

Deze beker is 3D geprint in was, waarna het wasmodel met de klassieke verloren was methode in zilver is gegoten. Met dank aan Horbach Idar-Oberstein voor het vakmanschap waarmee ze dit moeilijke ontwerp hebben gegoten.

De afwerking van de beker en het patineren doe ik met de hand.

Kidoesj beker JF

2018

one of a kind

sterling zilver, gepatineerd

 

merktekens  925  /  meesterteken

hoogte  85 mm

diameter  50 mm

 

privé collectie

 

Neem gerust contact met me op voor meer details. contact